Don Boskov center Celje

Super-vikend v mladinskem centru

3 dogodki z več kot 200 udeleženci

Katoliški inkubator

V petek, 17. marca zvečer so se znova zbrali mladi z okoliških župnij v sklopu nastajajočega programa “Katoliški inkubator”; tokrat so razmišljali ob postno-velikonočni temi “trpljenje-smrt-vstajenje”. V pogovoru in podelitvi lastnih izkušenj smo odkrivali, kako pomembno je, da imamo močno vero, da bi lažje razumeli trpljenje, smrt in vstajenje. Ugotovili smo da nas trpljenje in smrt naredijo celo bolj močne in bolj popolne. Hkrati pa je potrebno, da trpljenje, smrt in vstajenje vidimo v Jezusovi perspektivi.

Birmanci Župnije Ljubečna

V soboto, 18. marca dopoldne je imela v Don Boskovem centru svojo pripravo na sv. birmo skupina iz Župnije Ljubečna. Skupaj smo razmišljali o darovih Sv. Duha in kako živeti svoje krščanstvo po birmi. Posebej pa nas je nagovorila prilika o izgubljenem sinu in nas tudi pripravila na prejem zakramenta sv. spovedi.

“Animastart” 2023

Z novim imenom (Animastart), a s klasično vsebino je tudi letos v naših prostorih potekalo pomladansko srečanje animatorjev oratorija, na katerem se zberejo animatorji župnij celjske škofije. Tema letošnjega oratorija – zgodba o knjižnem junaku Hobitu – je bila sicer znana že nekaj tednov, na srečanju pa so pripravljalci iz Škofijskega odbora Združenja animatorjev oratorija poskrbeli, da so se mladi z različnimi aktivnostmi s temo tudi bolje seznanili. Srečanje se je začelo s skupno molitvijo in učenjem nove oratorijske himne v kapeli, nadaljevalo pa z veliko tematsko igro o Hobitu na zunanjih igriščih. Po krajši malici so se udeleženci razporedili v delavnice animacijskih veščin, ki jim bodo prišle prav na letošnjih oratorijih (velika igra, kateheza, spoznavanje konteksta zgodbe o Hobitu, učenje oratorijskih plesov, digitalno animiranje…). Dogodek se je zaključil s skupno sv. mašo v kapeli, ki jo je za vse zbrane daroval ravnatelj Don Boskovega centra g. Viktor Ganc, z glasbo in petjem pa sooblikovali  animatorji iz Sevnice. Ob izhodu iz kapele so voditelji animatorskih skupin nato prevzeli naročena oratorijska gradiva, ki bodo mladim v naslednjih mesecih pomagala pri pripravi lastnih oratorijev.

 

 

You might also like