Don Boskov center Celje

Martin Glob

pogovorni večer

V četrtek, 18.4.2024 smo v Salezijanskem mladinskem centru gostili trenutno najbolj poznanega slovenskega duhovnika Martin Goloba.

Srečanje smo začeli s sveto mašo v župnijski kapeli, ki jo je ob somaševanju salezijanca Slavka Pajka in ravnatelja celjske skupnosti, salezijanca Viktorja Ganca vodil Martin Golob, s sodelovanjem in branjem pa so sodelovali verniki.

Po sveti maši pa je sledil pogovorni večer na začetku katerega je zbrane pozdravil Viktor Ganc, pogovor pa je povezovala Klementina Fidler.

Skozi pogovorni večer smo se najprej dotaknili njegovega otroštva, odraščanja in duhovniškega življenja, kjer smo izvedeli marsikatero zanimivost.

Martina Goloba je širša javnost bolje spoznala v oktobru 2022, ko je na pobudo spletnega portala Aleteia objavil svoj prvi vlog, zato smo se v pogovoru dotaknili tudi vlogerskih začetkov.

V nadaljevanju pa se je na odru pridružil tudi Lojze Grčman, novinar portala Aleteia, ki je tudi avtor prve Martinove knjige, Na spletni prižnici, ki je izšla konec leta 2022. Knjiga je do sedaj dosegla že rekordno prodajo, zanimanje zanjo pa ne pojenja. Dotaknili smo se samih začetkov – ideje o izdaji knjige, tudi dvomov in pričakovanj, ki so bili spremljevalci ob nastajanju in tudi občutkov, ki so prisotni ob več kot 23.000 prodanih izvodih.

Glavni in najpomembnejši razlog Martinovega obiska v Celju pa je bila predstavitev nove knjige, 365 dni z Božjo besedo, v kateri je za vsak dan v tednu predstavljen evangeljski odlomek in njegova kratka razlaga.Ker je knjiga izšla šele pred nekaj dnevi smo zelo ponosni, da smo lahko gostili šele drugo predstavitev in pogovorni večer.

Večer smo sklenili še s pozdravnimi besedami Viktorja Ganca in blagoslovom, ki ga je podelil Martin Golob.

Da je Martin Golob trenutno res najbolj prepoznaven slovenski duhovnik smo se lahko prepričali tudi v Celju, saj so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili župnijsko kapelo. Po končanem večeru pa se je v želji po podpisu in fotografiji pred mizo vila dolga vrsta obiskovalcev, ki so domov, poleg številnih misli in spodbud, ki so jih slišali tekom večera želeli odnesti tudi viden spominek.

Obiskovalci večera so domov odšli bogatejši za številne misli in spodbude, ki so jih slišali skozi večer.

You might also like