Don Boskov center Celje

Mešani pevski zbor Don Bosko

VABILO:

Če rad/a poješ in si rad/a v družbi dobrih ljudi, potem se nam pridruži na
vaji. Veseli te bomo (tudi če zraven pripelješ še koga).

Več info na: 040 524 193 ali mepz.dbc.celje@gmail.com

Kdaj nas lahko slišite?

Datum    Ura        Priložnost (v Don Boskovem centru Celje)

28.01.     08.00     Don Boskova nedelja
11.02.     08.00     Maša
03.03.     08.00     Maša
24.03.    10.00      Cvetna nedelja
31.03.    07.30      Velika noč z vstajensko procesijo
05.05.    08.00      Maša
10.05.    17.00      Revija JSKD (Celjski dom)
19.05.    08.00      Binkošti
02.06.    08.00      Telovo

Od začetka do danes...

Zbor se je začel formirati ob nastanku župnije na Hudinji nekje leta 2006 za potrebe pastoralnega dela. Sprva le nekaj »pogumnih« ljudi, ki je, vključno z župnikom Cirilom Slapšakom, vleklo voz v pravo smer, je medse privabljalo vedno več ljudi, ki so začutili, da se lahko skozi glasbo dodatno izrazijo. Z rastjo zbora so se začele pojavljati tudi ambicije po delu izven cerkvenih sten in tako privedle do ustanovitve pevskega društva leta 2008. Od takrat smo se poleg bogoslužja začeli predstavljati na območnih revijah in gostovanjih pri drugih zborih, se udeleževati srečanj z zbori celo izven regije z naslovom »Od Drave do Save«. Eno srečanje smo tudi sami organizirali leta 2013. Prav tako radi delamo z mladino in jih tako navdušujemo za glasbeno udejstvovanje. Tako smo v letu 2015 imeli kar pestro, saj smo skupaj z mladimi nastopili ob prazniku MOC, imeli Akademijo ob 200-letnici rojstva Janeza Boska in jih čimvečkrat vključevali v naše delo ter s tem gradili medgeneracijsko sinergijo.V letu 2016 smo v oktobru obeležili 10-letnico delovanja zbora in podelili nekaj Gallusovih značk zaslužnim pevcem. V letu 2017 smo se prvič odpravili čez mejo na Češko, kjer smo se dostojno predstavili publiki v Pragi in jo navdušili. V letu 2019 pa smo izvedli turnejo v Italijo, natančneje Limone sul Garda, od koder smo se vrnili z lepimi vtisi in željo po še kakšni turneji.

Ta se nam je, kljub težkim časom v korona krizi, tudi izpolnila. V letu 2022 smo uspeli izpeljat manjšo turnejo v Črno goro, kamor nas je vodil naš Viktor Ganc in kjer smo se spet lahko preizkusili na tujem odru ter peli v podružnici Don Boska v Podgorici. V letu 2023 smo zopet odšli na romanje v Italijo, kjer smo spoznavali lepote Rima ter tam tudi zapeli pri bogoslužju. Vtise skozi slike lahko najdete na naši Facebook strain, mi pa bomo tudi v prihodnje strmeli k temu, da se predstavimo izven meja naše Slovenije.

Po prvem desetletju delovanja nam zagona in motivacije še ne manjka. Vedno pripravljeni na nove izzive smo si za slogan delovanja sposodili lepo Slomškovo misel, ki pravi:

»Kar je oče dobrega od svojih starih prejel,
mora svojemu sinu zapustiti
in kar se je mati od svoje matere hvalevrednega naučila,
bo tudi svoji hčeri zapustila.
Slovenska pesem je najdražja dota,
ki smo jo od svojih starih dobili.
Dolžni smo jo skrbno ohraniti,
olepšati in svojim mlajšim zapustiti.«

INFO IN STIKI...

Marjan Skočir, predsednik društva
gsm: 040 524 193
mepz.dbc.celje@gmail.com
facebook

POSLANSTVO...

Poslanstvo našega zbora je ohranjanje slovenske pesmi, za kar se trudimo in se bomo tudi v bodoče. Če pa želite postati del tega, pa hitro pot pod noge in na vaje, ki potekajo ob torkih v prostorih Don Boskovega centra ob 19 uri. Veseli smo vsakega novega člana ne glede na čas prihoda. Najdete pa nas lahko tudi na facebook-u.

In ne pozabite: »Kdor dobro poje, dvakrat moli!« (sveti Avguštin)