Don Boskov center Celje

Prireditev programa PUM-O+

Na skupnostnem vrtu za Don Boskovim centrom bogat program udeležencev in mentoric

Program PUM-O+ pod okriljem Zavoda “Za vas živim” združuje mentorje in mlade (med 15. in 29. letom starosti) iz Celja in okolice, ki po izpadu iz izobraževalnega sistema skupaj iščejo lepšo prihodnost v okviru neformalnega izobraževanja; med drugim so mladi deležni različnih oblik podpore, svetovanja, mentorstva, poklicne orientacije, usposabljanj in praktičnih delavnic. Zavod deluje v sklopu Don Boskovega centra Celje.

Uspešno pomlad in poletje so kronali s prireditvijo v sklopu projekta “PUM-O+ ponovno uporablja”, ki se je odvila v četrtek, 28. 9. 2023, dopoldne na skupnostnem vrtu za Don Boskovim centrom, ki je prav tako plod ustvarjalnosti mladih. Na njej so ti predstavili slike, ki so nastale iz recikliranega odpadnega materiala. Ogledala si jih je tudi podžupanja Mestne občine Celje Saša Kundih, ki je v kratkem nagovoru navzočim udeležencem, mentorjem in obiskovalcem izrazila podporo mestne občine programu, z besedami: “Prav vsak človek, ne glede na to, od kod prihaja in kakšno je njegovo zaledje, ima potencial, da razvije svoje sposobnosti. Projektno učenje mladih odraslih to omogoča in poleg tega daje veliko prostora za ustvarjalnost in razvijanje veščin. Njihovi projekti so inovativni, domiselni in družbeno koristni.”

Zatem je direktor Zavoda Za vas živim Viktor Ganc povzel naporno, a plodovito šolsko leto 2022/23, ki je za nekaj mesecev program postavilo pod vprašaj, a se je, tudi zahvaljujoč MOC vse izteklo dobro. Prireditev je povezovala g. Špela Kumer, obogatili pa so jo mladi udeleženci programa z glasbenimi točkami v ritmih slovenske narodne glasbe in z izvrstno pogostitvijo za vse navzoče.

POVEZAVA na članek na spletu

You might also like