Don Boskov center Celje

Letno srečanje družin Aninega sklada

Ustanova za pomoč velikim družinam prvič v gosteh pri celjskem Don Bosku

Letno srečanje družin Aninega sklada je letos potekalo v našem Don Boskovem centru. Z družinami (okrog 50 staršev in otrok iz vse Slovenije) so prišli tudi številčna skupina sester različnih celjskih redovnih ustanov in duhovni asistent ustanove, salezijanski duhovnik v Mariboru Janez Potočnik.
Srečanje se je pričelo z dobrodošlico na dvorišču in sveto mašo v hišni kapeli sv. Janeza Boska, ki jo je daroval g. Potočnik in v kratkem nagovoru tudi spodbudil zbrane udeležence. Po kratkem odmoru na dvorišču in igriščih so se starši vrnili v kapelo na predavanje s. Emanuele Žerdin FBS, medtem pa je Minibus veselja iz Ljubljane pod budnim očesom sester in nekaj lastnih animatorjev na dvorišču poskrbel za salezijansko ulično animacijo: otroci so se tako lahko preizkusili v cirkuških veščinah, risanju in igranju družabnih iger.
Že med kosilom s hrenovkami, ki je v sproščenem duhu na dvorišču povezalo družine, so starši in otroci v en glas zadovoljno ponavljali, da se v salezijansko Celje še vrnejo; zato tudi slovo v zgodnjih popoldanskih urah ni bilo pretežko

You might also like