Don Boskov center Celje

Religions4future 2023

Mednarodna mladinska izmenjava v znamenju dialoga med kulturami in religijami

V času prvomajskih počitnic, natančneje med 25. aprilom in 3. majem 2023, je v kraju Škocjan ob Klopinjskem jezeru na Avstrijskem Koroškem, v organizaciji lokalnega dvojezičnega društva IniciativAngola (organizacija za mednarodno solidarnostno pomoč in trajnostni razvoj) potekala mednarodna mladinska izmenjava Erasmus+, ki se je je udeležilo 51 mladih med 15 in 20 let, iz 5 partnerskih organizacij iz prav toliko držav: Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.
Mladi so s pomočjo mentorjev iz svojih organizacij ter voditeljev projekta, Terese Wakounig in salezijanca Hanzeja Rosenzopfa iz Društva IiniciativAngola, v dneh izmenjave na različne načine krepili medreligijski in medkulturni dialog, s pomočjo povabljenih gostov, pripadnikov različnih svetovnih religij, pa tudi z delavnicami v lastni izvedbi.
Časa ni manjkalo niti za skupne obroke, druženje, športne aktivnosti, pohod v bližnjo okolico jezera in celodnevni tematski izlet v Celovec, kjer so v torek, 2. 5., ob 12.00 udeleženci projekta simbolično s skupno molitvijo za mir dali programu piko na i.
Izmenjave se je iz Don Boskovega centra Celje udeležil tudi Domen Kos, mladi salezijanec na vzgojni praksi, in na njem dal tudi svoj prispevek s strani katoliške religije.

You might also like