Don Boskov center Celje

Animastart 2024 – Blagor zvestim

1. oratorijski dogodek za animatorje celjske škofije v tem letu

Novo oratorijsko leto 2024 se lahko začne! V soboto, 9. 3. 2024, se je v Don Boskovem centru zbralo prek 100 animatorjev iz župnij celjske škofije, ki so v Celje prišli na predstavitev teme, vsebine in gradiv letošnjega oratorija. Letos bo otroke in mlade animatorje po celi Sloveniji vodila starozavezna zgodba o preroku Danijelu.

Dogodek, ki je trajal celo popoldne, je organiziral Škofijski odbor Združenja animatorjev oratorija (ZAO), pod budnim očesom predsednika Tomaža Bračka in članov škofijskega odbora. Pestro dogajanje je prepletalo molitev, katehezo, igro in delavnice s področja animatorske formacije. Animatorji so pred slovesom svoje letošnje oratorijske programe priporočili še Gospodu pri daritvi sv. maše –  daroval jo je vodja Don Boskovega centra Viktor Ganc – v skladu z rekom: “Začni z Bogom vsako delo, da bo dober tek imelo!”

Naslednji oratorijski dogodek v celjski škofiji bo posvet voditeljev oratorija, ki bo na sporedu 10. 5. 2024 v Don Boskovem centru Celje. Vabljeni vsi voditelji oratorija!

You might also like