Don Boskov center Celje

Usposabljanje salezijanskih animatorjev 2023

Konec tedna med 13. in 15. januarjem smo se z animatorji udeležili Usposabljanja salezijanskih animatorjev (USA), ki je tradicionalno potekalo v zavodu Marianum Veržej. Udeležilo se ga je preko 120 animatorjev vseh slovenskih salezijanskih mladinskih centrov (Celje, Maribor, Veržej, Sevnica, Cerknica, Rakovnik, Kodeljevo ter župniji Trstenik in Šentrupert), Majcnovega doma v Želimljem ter Emmausz Kollegiuma iz Mužlje v Vojvodini.

V treh dneh so se naši animatorji pripravniki poglobili v don Boskov trinom preventivnega sistema (razum, vera, ljubeznivost), animatorji srednješolci pa v osebni profil, pedagogiko igre in laiško razsežnost salezijanske karizme. V nedeljo so nas obiskali tudi gostje salezijanski misijonarji, ki so spregovorili o animatorskem delovanju v njihovih rodnih salezijanskih ustanovah, in slovenska laiška misijonarka v Etiopiji Polona Dominik. Program je poleg koordinatorja slovenskih mladinskih centrov Mitje Štefana Franca SDB sooblikovala skupina mentorjev iz omenjenih centrov in salezijancev spremljevalcev.

Zaključno nedeljsko mašo za animatorje je v nabito polni župnijski cerkvi v Veržeju skupaj s sobrati salezijanci daroval slovenski salezijanski inšpektor mag. Marko Košnik.

 

You might also like