Don Boskov center Celje

Katoliški inkubator

Predstavitev programa

“Katoliški inkubator” je namenjen vsem mladim, ki iščejo smisel vere v današnjem času in se želijo aktivneje vključiti v življenje Cerkve. Srečevanja, druženje, skupni izleti, praznovanja in druge aktivnosti povezujejo mlade različnih župnij, da skupaj rastejo v veri, si izmenjujejo svoje izkušnje pri sodelovanju v lastnih (župnijskih) okoljih in nasploh gradijo živo skupnost mladih katoličanov.

Program je dobil ime po analogni organizaciji za spodbujanje in rast novoustanovljenih podjetij in samostojnih podjetnikov. Tako kot želi podjetniški inkubator pomagati interesiranim k lažjemu soočanju in premagovanju začetnih težav v svetu podjetništva, želimo s programom Katoliškega inkubatorja mladim katoličanom pomagati, da v skupnosti z vrstniki odkrijejo svojo pot osebne vere in možnosti aktivnega vključevanja v lokalna cerkvena občestva, ki jim pripadajo.

Ideja za program se je porodila jeseni leta 2022 iz želje po povezovanju mladih iz nekaterih župnij nove dekanije Celje – Nova Cerkev.

Napovednik

Srečanje v oktobru: petek 6.10.2023 ob 19h

Tema: Cerkev je moj dom

_____________________________________________

Srečanje v novembru: petek 10.11.2023 ob 19h

Tema: Slavilni večer in pričevanje. Dogodek bo organiziran v Vojniku.

Kako se pridružiti programu

Na programu je dobrodošel prav vsak. Pomembno je le:

  • da si mlad/a (srednješolec/ka ali študent/ka)
  • da hrepeniš po druženju in povezovanju z vernimi sovrstniki
  • da bi kot katoličan/ka rad razvijal/a svoj odnos do vere in Cerkve in pridobil/a kakšno novo idejo za udejstovanje v svojem okolju
  • Obvestila lahko prejemaš tudi preko FB skupine.
  • Če želiš prejemati obvestila, se prijavi na spodnji povezavi:

    povezava

Kratka predstavitev teme

25. 2. 2023

“srečanje in druženje”. Govorili bomo o različnih srečanjih v Cerkvi: liturgično, družabno srečanje, razna združenja in mladinske skupine ter druge oblike druženja (na osnovi glasbe, športa, potovanj…).

Utrinki iz preteklih srečanj