Don Boskov center Celje

3D večeri

 3 Duhovno Debatni Družabni večeri za mlade

3D večeri

V Don Boskovem centru želimo vsak mesec ponuditi en dogodek za mlade. Tematske večere smo skupno poimenovali 3D večeri”. Naš namen je, da z njimi ponudimo čimbolj pestro ponudbo.

  • Duhovni večeri
  • Debate in predavanja
  • Družabni večeri predvsem iz bogate salezijanske izkušnje

Z večeri želimo predvsem odgovoriti na potrebe mladih kristjanov, ki iščejo priložnosti za srečevanje in notranjo obogatitev. Torej, če se v tem najdeš, se nam pridruži. Če želiš prejemati sporočila na e-mail, se prijavi na povezavi in izpolni formular.

Neža in Damjan Pančur

Po katoliškem inkubatorju smo 22. 10., na 3. petek v oktobru, dočakali še otvoritev nove sezone 3D večerov v organizaciji SMC Celje. Tokrat smo v župnijski kapeli gostili zakonca Damjana in Nežo Pančur, ki skupaj že skoraj dve desteletji sooblikujeta področje slovenske sodobne krščanske glasbe, tako z avtorskimi pesmimi kot z izvedbami pesmi drugih avtorjev. Zbrane sta v kapeli tako s pestrim naborom skladb popeljala nazaj vse do začetkov skupne glasbene in zakonske poti. Dobro uro trajajoč koncert, med katerim se je kitari in ubranima glasovoma nastopajočih s sodelovanjem pridružilo tudi občinstvo, je s pozdravom in zahvalo pospremil vodja SMC Celje, salezijanec duhovnik Viktor Ganc.
Veselimo se že naslednjega 3D večera v mesecu novembru.

Influencerji Simona in Matjaž ter Tim

V petek, 31. 3. 2023 smo v Salezijanskem mladinskem centru Celje organizirali pogovorni večer v sklopu 3D večerov. Tokrat so nas, kljub zasedenemu urniku in številnim obveznostim, obiskali influencerji, in sicer Simona in Matjaž Kosi, ki ju poznamo pod imenom Misticizem, in Tim Nuč, akrobat, ki ga je javnost bolje spoznala z udeležbo v televizijskem šovu Exatlonu. Skozi pogovor smo o gostih izvedeli marsikaj zanimivega, dali so nam številne nasvete, ki jih bomo lahko prenesli v življenje, spregovorili pa smo tudi o veri in veliki noči ter pripravi nanjo.

Napovednik

Petek, 19. april, ob 19.30

2ribi5hlebov

Lepo vabljeni da se udeležite.

Gregor Čušin

Gregor Čušin, slovenski gledališki in filmski igralec, sodelavec Radia Ognjišče… pa tudi avtor in izvajalec več monokomedij s krščansko vsebino, je bil gost tokratnega 3D večera, ki se je v petek, 19. 1. 2024, odvil v župnijski kapeli Don Boskovega centra Celje. Gost je za zbrane obiskovalce izvedel svojo znano predstavo Evangelij po Čušinu.
Dogodka sta se tokrat poleg naših rednih obiskovalcev iz Celja in okolice udeležili tudi dve skupini mladih iz drugih salezijanskih mladinskih centrov, SMC Sevnica in SMC Veržej. S svojo navzočnostjo pa nas je počastil tudi škof ordinarij, msgr. Maksimilijan Matjaž, ki je ob koncu predstave namenil besedo zahvale gostu in gostiteljem iz Salezijanskega mladinskega centra Celje, ki se intenzivno trudijo za duhovno-družabno ponudbo v širši celjski regiji.
V prihajajočih tednih pa so pred nami že naslednji dogodki, najprej že v petek, 2. 2., ko bo na vrsti februarsko srečanje Katoliškega inkubatorja.

Skupina Odsev

Doživeli smo še en lep 3D večer s skupino Odsev. Bogato duhovne pesmi so nas duhovno “razveselile” v tem velikonočnem času.
Na tokratnem zadnjem srečanju v okviru 3D večerov v tej sezoni se nas je zbralo kar nekaj več, kar daje organizatorjem dodatno spodbudo, da s takimi večeri nadaljujemo tudi v naslednjem šolskem letu.
Zato pričakujte povabilo na prvi jesenski dogodek in nas spremljajte na naših straneh!

Skupina Dominik

Preživeli smo zelo lep večer ob glasbi skupine Dominik. Iz svoje zakladnice so nam postregli s skladbami, ki so jih ustvarili za različne festivale in z njimi tudi zmagovali. Poleg ubranega petja in lepe glasbe je potrebno pohvaliti tudi scenski nastop. Najlepša hvala gostom, skupini Dominik.

Logo

Prijavi se

Če nimaš skenerja, klikni na QR kodo!

Bena Briški

Marčevski 3D (duhovno-debatno-družabni) večer je sovpadel z duhovno-postno pripravo na veliko noč. Na 4. postni petek, 15. 3. 2024, nas je na “Pot s križem” v adoraciji in ob duhovnih pesmih povabila Bena Briški, uveljavljena izvajalka sodobne krščanske glasbe, članica skupine Sol zemlje. Večer je gostja s spremljevalnim bendom (Franci Rotar, br. Dominik Papež OFMcap) uvedla s klicanjem Svetega Duha, nato je sledilo Benino kratko pričevanje, zatem pa trenutki tišine in slavilnih pesmi pred izpostavljenim Najsvetejšim. Večer se je sklenil s povabilom idejnega vodje 3D večerov, salezijanca Viktorja Ganca, na zadnje dva dogodka v sklopu 3D večerov v tej sezoni.

Manca Hribar

Po oktobrskem začetku sezone s 3D večeri, ko smo v Don Boskovem centru Celje gostili zakonca Pančur, je v petek, 17. 11. 2023, sledil nov večer s sodobno krščansko glasbo.
Gostja Manca Hribar, sicer operna pevka in sodelavka Radia Ognjišče ter mama 3 otrok, nas je s spremljevalnim bendom ponesla v ritme sodobne krščanske glasbe različnih in bolj ali manj poznanih slovenskih avtorjev.
Tokrat se je v kapeli zbralo večje število navzočih, kar nam daje novega zagona za prihajajoče mesečne 3D večere.

Odkloplen Grega

V petek, 25. novembra, je v okviru 3D večerov nastopil Grega Strajnar. Navdušil nas je s svojim prepričljivim glasbenim nastopom, ni pa nas pustil ravnodušnih niti med pripovedovanjem svoje življenske zgodbe. S takimi dogodki želimo tudi v bodoče povezati mlade v Celju in jim predstaviti sodobno krščansko glasbo. Sledite nam na naših socialnih omrežjih, da ne zamudite naslednjega dogodka. VEČ V LINKU