Don Boskov center Celje

Slavilni večer z gostom

Katoliški inkubator tokrat v Domu sv. Jerneja v Vojniku

Program Katoliški inkubator, za katerim stoji Salezijanski mladinski center Celje z mentorji, je drugič v letošnji sezoni in prvič izven Don Boskovega centra privabil mlade, animatorje in družine iz širšega območja, ki so napolnili Dom sv. Jerneja v Vojniku. Navzoči so skupaj z glasbeno skupino na odru sooblikovali slavilni večer s petjem, duhovnim nagovorom in molitvijo v tišini.
Večer je popestril gost, mladi misijonar v Sloveniji Oscar Kimangou. 29-letni salezijanec iz Republike Kongo, ki opravlja vzgojno-pastoralno prakso v salezijanski skupnosti in Don Boskovem centru, je v pogovoru z moderatorko spregovoril o svojem otroštvu, družini in poklicni poti, ki ga je pripeljala do salezijanskega poklica in končno do Slovenije, kjer že eno leto deluje kot misijonar; nekaj misli, ki so navdušile in tudi nasmejale navzoče v dvorani, pa je nato namenil poklicu salezijanskega misijonarja v Sloveniji, kot ga doživlja v tem prvem obdobju svojega bivanja v Sloveniji.
Dogodek je v celoti povezovala domačinka Klara Podergajs; navzoče sta poleg Oscarja na kratko nagovorila tudi mentor Katoliškega inkubatorja, salezijanec g. Viktor Ganc, in domači župnik g. Anton Perger, ki je vsem navzočim, še posebej mladim organizatorjem večera, ob koncu izrekel zahvalo in podelil blagoslov; po zaključni pesmi pa se je veselo druženje ob bogato obloženi mizi nadaljevalo v avli doma.
Najlepša hvala Občini Vojnik za ozvočenje, Katoliško-kulturnemu društvu “Ivan Šopar” pa za prostor in pogostitev!

You might also like