Don Boskov center Celje

Prvomajski izlet animatorjev na Češko

Animatorji Salezijanskega mladinskega centra Celje smo tudi med prvomajskimi počitnicami skočili na »road-trip« v tujino. Tokrat smo si ogledali lepote in znamenitosti Češke.

Tako smo se zgodaj zjutraj 29. aprila odpeljali iz Celja in se opoldne za kratek ogled ustavili v mestu Brno, kjer smo pozdravili tudi znanca, animatorja Jana, ki je bil lansko leto na obisku v Celju. Pot smo popoldne nadaljevali proti prestolnici Praga, kjer smo se nastanili v Don Boskovem centru Kobylisy pri sobratih salezijancih.

30. april je bil ves namenjen za raziskovanje Prage, ki smo jo prepešačili in prevozili s podzemno železnico in tramvajem. Očarali so nas zgodovinsko mestno jedro z obrežjem reke Vltave, Karlov most, glavni mestni muzej v predelu Hradčani, pa staro romarsko naselje Vyšehrad in še in še. V salezijanski skupnosti smo sodelovali na molitvah, zvečer pa tudi v sproščenem druženju ob praznovanju rojstnega dneva enega od čeških salezijancev. 1. maja pa smo se za nameček na poti domov ustavili še v prisrčno-zaspanem mestecu České Budějovice.

V treh dneh na Češkem smo videli veliko različnih mest, predvsem pa ob poti občudovali zeleno in preprosto češko podeželje. V spominu nam bo poleg tega ostala tudi gostoljubnost salezijancev, ki smo jim že obljubili enako in jih povabili, da čimprej vrnejo obisk v Celju.

You might also like