Don Boskov center Celje

POČITNIŠKO VARSTVO 2020

 

V ponedeljek, 20.7., se je v Smc- ju začel prvi teden počitniškega varstva. Pred zajtrkom smo se igrali razne namizne in druge igre. Po zajtrku smo odšli v sosednji prostor, kjer smo se spoznali preko iger z žogo, ter zapeli himno letošnjega oratorija. Potem je sledilo pol ure prostega časa. Vsak dan je bilo po odmoru na sporedu nekaj drugega, v ponedeljek je bila to soba pobega. Otroke smo, skupaj z dvema animatorjema, zbrali v učilnici z namigi, iz katere so morali sami najti pot. Sledilo je umivanje rok in kosilo. Otroci so se posedli za mize in skupaj smo zmolili pred obrokom. Po kosilu se je odprla slaščičarna, kjer so si otroci lahko kupili nekaj sladkega. Zadnja dejavnost tega dneva pa je bila risanka, po kateri so otroci počasi odšli domov.

Naslednji dan je bil na vrsti pohod. Odšli smo do Lahovne. Po poti smo se pogovarjali in prepevali. Otroci so bili zelo razigrani, in ker smo šli skozi gozd, nismo nikogar motili. Na poti smo se nekajkrat ustavili, da smo se šli različne igrice, povezane z gozdom. Najprej smo se razdelili v dve skupini : medvede in veveričke. Prva igra je bila pantomima. Vsaka skupina je dobila dva pojma, ki sta se nanašala na gozd, in ju je morala predstaviti nasprotni ekipi. Po prvi igri smo si vzeli odmor za kosilo, ter potem siti nadaljevali pot. Za drugo igro je morala vsaka ekipa posneti prispevek za »Živalske novice«. Pri tej igri so se otroci zelo zabavali, tako da so nastali res izjemni posnetki. Ko smo prišli v Smc , je bil čas, da otroci odidejo domov.

V sredo je dan potekal enako, kot v ponedeljek. Po zajtrku so otroci lahko odšli v skate park, na trampolin ali pa na nogometno igrišče. Po zunanjih aktivnostih so sledile družabne igre in nato kosilo. Po kosilu je bila otrokom spet na voljo slaščičarna. Po ogledu filma so otroci zadovoljni odšli domov.

V četrtek je bil poseben dan, saj so bile na urniku vodne igre. Dopoldne je dan potekal kot običajno, po igranju iger pa smo se začeli pripravljati na vodne igre. Otroci so se preoblekli v kopalke, nato smo jih namazali s kremo za sončenje. Animatorji so pripravili različne igre z vodo. Razdelili smo se v dve ekipi, in sicer fantje proti dekletom. Otroci so igre jemali resno, in v ekipah pridno sodelovali. Dan se je hitro iztekel, in kot običajno smo ga zaključili z filmom.

V petek, torej zadnji dan prvega tedna, smo dan organizirali bolj umirjeno ter prepevali in se igrali. Uživali smo v družbi drug drugega in se igrali na prostem. Dan je kakor ves teden zelo hitro minil. Prišel je čas, da se poslovimo. Veseli nas, da se je veliko otrok prijavilo tudi na drugi teden varstva. Animatorji smo uživali v družbi otrok in upamo, da so tudi oni uživali v naši.

Zelo mi je všeč v Don Bosku. Itak, da bi prišel še naslednje leto!

Všeč mi je čisto vse. Super se počutim. Drugo leto že komaj čakam, ker mi je zelo všeč. (Taš)

Na oratoriju oz. varstvu se imam super. Naslednje leto bom še prišel, ker je zelo dobro in mi zapolni čas med počitnicami. (Žan)

Jaz se počutim super. Ker so mi všeč družabne igre. Ker rada plešem in igram igre z žogo. (Neli)

Zelo mi je všeč. Drugo leto bom spet prišla, ker so animatorji prijazni. (Viktorija)

 

Več o drugem tednu pa v slikah 🙂

Ula

Še zadnji utrinki 5. oz. 10. dneva Počitniškega varstva v SMC-ju 🙂 Tokrat smo malo več skakali v zrak 🙂

Objavil/a Društvo SMC Celje dne Nedelja, 02. avgust 2020

4. dan varstva 🙂

Objavil/a Društvo SMC Celje dne Četrtek, 30. julij 2020

3. dan drugega tedna počitniškega varstva 🙂

Objavil/a Društvo SMC Celje dne Sreda, 29. julij 2020

Tudi 2. teden se imamo fajn na Počitniškem varstvu SMC-ju 🙂 – 1. dan

Objavil/a Društvo SMC Celje dne Torek, 28. julij 2020

Tudi 2. teden se imamo fajn na Počitniškem varstvu SMC-ju 🙂 – 1. dan

Objavil/a Društvo SMC Celje dne Torek, 28. julij 2020

You might also like