Don Boskov center Celje

Morski užitki

15. julija smo se odpravili animatorja, otroci s salezijancem Mitjem in sodelavcema g. Matjažem in g. Barbaro, na Morske užitke za pet dni v Škofije pri Ankaranu.

1.dan:

Zjutraj smo se s kombijem in vlakom (manjšina) odpravili v Ankaran. Ko smo prispeli, smo hitro odložili stvari in se že odpravili kopat na Debeli rtič. Po tem smo pojedli kosilo in se malo odpočili. Spočiti smo se odpravili na igrišče in se igrali “krajo zastavic”. Za konec našega dneva pa smo imeli še veseli večer, da smo se lahko boljše spoznali.

2.dan:

Ko smo se zbudili, smo  najprej imeli jutranjo intonacijo dneva in zajtrk. Seveda pa ne gre brez kopanja na slovenski obali. Za tem so sledile delavnice na katerih smo izdelali zelo zanimive rože ali živali. Pojedli smo kosilo in imeli kratek počitek. Z otroki smo se popoldne igrali “lov na skriti zaklad” – skrite črke, ki so jih morali otroci najti in sestaviti skupaj (da so dobili besedo “palačinke”, ki so bile tudi nagrada za rešen izziv). Seveda pa to to ni bilo vse, na koncu dneva je bil čas še za nočno igro v gozdu, za tem pa zaslužen spanec.

3.dan:

Zjutraj smo imeli jutranjo intonacijo in zajtrk, nato delavnice na katerih pa smo se naučili plesti zapestice. Pogledali smo zanimivo risanko.  Za tem še kosilo. Seveda je sledil popopldanski “lepotni” počitek. Zvečer smo se odpravili na nočno kopanje v Ankaran. Utrujeni se nismo branili spanja.

4.dan:

Odločili smo se,da brez plesanja bansov in petja tudi ne gre. Za nekatere so bili novi za druge že malo bolj znani. Ugotovili smo, da se znamo razgibati J Sledilo je kosilo. Po nekoliko bolj zgodnjem kosilu, je sledilo kopanje. Po kopanju in počitku, smo vsi bili za večerni odhod v Piran. Z lahkotnim sprehodom od Fiese po obali do Pirana se nismo nič kaj utrudili. V Piranu so potekale igre, za priboljšek s sladoledom pa nas je počastil salezijanec Mitja.

5.dan:

Zjutraj smo imeli jutranjo intonacijo in … Pripravili smo program in tudi vse potrebno za sveto mašo, ki smo jo obhajali tudi v zahvalo Bogu, da smo lepo preživeli teden brez nezgod in zapletov. Ker pa je bil to naš zadnji dan, smo počistili vse prostore, ki smo jih uporabljali, nato pa smo tudi zadnji dan izkoristili seveda za kopanje. Pozno popoldne smo se odpravili nazaj v Celje.

Lara

You might also like