Don Boskov center Celje

IZLET V ČRNO GORO

“Pevci Mepz Don Bosko Celje smo se skupaj z sokrajani MČ Gaberje v vikendu 26. – 29.05. odpravili na izlet v Črno Goro, kjer nas je s svojim poznavanjem in zanimivimi zgodbami vodil g. Viktor Ganc. Po kar dolgi nočni vožnji z avtobusom preko Hrvaške smo prvi daljši postanek z zajtrkom naredili ob zalivu Boke Kotorske, s pogledom na otoček s cerkvijo Gospe od Škrpjela. Nadaljevali smo s ogledom starega čudovitega Kotorja, turistične Budve, se ustavili ob Skadarskem jezeru in popoldan zaključili z ogledom in degustacijo v veliki vinski kleti Šipčenik pri Podgorici. Po namestitvi in večerji v prijetnem hotelu je vsem dobro del počitek.
V soboto smo si najprej ogledali staro črnogorsko prestolnico Cetinje, se povzpeli na Lovčen (tudi preko 461 stopnic na vrhu), od koder smo lahko opazovali velik del Črne Gore. V vasi Njegoši smo poskusili domač pršut, sir, vino in imeli možnost nakup teh dobrot in drugih domačih pridelkov.
Ob povratku v Podgorico smo si ogledali zanimivo pravoslavno cerkev, dan pa smo zaključili v prijetnem druženju s piknikom, ki so nam ga pripravili v salezijanski skupnosti, na strehi njihove cerkve. G. Rudi, ki je bil več let zadolžen za mladino tudi v našem DBC nas je bil zelo vesel, enako tudi njegovi sodelavci v župniji.
Nedeljo smo začeli s sv. mašo pri salezijancih, kjer je naš zbor pel pri maši in z nekaj pesmimi tudi po maši. Poslušalci so bili veseli in navdušeni nad našim petjem. G Rudi nam je še razkazal center, njegove aktivnosti, potem pa smo se morali posloviti in kreniti proti domu, kamor smo prispeli v nočnih urah.
Zahvala g. Viktorju za lepo in izčrpno vodenje, MČ Gaberje in Mepz Don Bosko za organizacijo in finančno podporo izleta, pa tudi prevozniku MM Tours in dvema odličnima šoferjema.”
Zapisal: Marjan Skočir
You might also like