Don Boskov center Celje

Animatorska prisega

Na 1. adventno nedeljo je slovesno priseglo 7 novih animatorjev, da bodo po zgledu sv. Janeza Boska služili otrokom in mladim v Salezijanskem mladinskem centru in v župniji bl. A. M. Slomšek.

Ta prisega je izpovedana samostojno in svobodno, zato predstavlja ponotranjeno držo animatorja, ki se je zavestno odločil za način življenja ali obdobja podarjen drugim – otrokom in mladostnikom. To dejanje je pomembno zaradi odgovornosti, ki jo animator sprejema in zaradi obljube, s katero se zavezuje k trudu, k spoštovanju in k prizadevanju za življenje v službi drugih – najbolj potrebnih.

Naš Salezijanski mladinski center (SMC) deluje na ozemlju župnije bl. A. M. Slomška. Nekateri animatorji izhajajo iz te župnije, zato je prav, da prisego naredijo v domačem občestvu, s katerim sodeluje in katerega sooblikuje tudi SMC (čeprav zanj nekateri v župniji (še) ne vedo in ga ne poznajo).

Ani, Ireni, Nuši, Brini, Špeli, Davidu, Gregorju želimo veliko animatorske vneme in zveste hoje za Gospodom v obdobju mladosti in v razdajanju za druge!

You might also like