V Celju se dogaja

Celje
20.05.2015

V Celju se dogaja

(Parada učenja, Dobimo se v mestu)

V središču mesta Celje je bil 20. maja 2015 v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja celodnevni dogodek z naslovom Parada učenja. Namenjen je bil vsem generacijam. Udeležili smo se ga tudi mi. Organizator celotne prireditve je bil Šolski center Celje v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije. Rdeča nit je bila vseživljenjsko učenje vsakega posameznika. Na Paradi učenja smo predstavljali naš program, razstavili naše izdelke iz projekta Poskus samooskrbe in mimoidoče pritegnili z zanimivo ustvarjalno delavnico. Izdelovali smo zvezdice sreče in obeske za ključe. Mislim, da smo imeli najboljšo stojnico.

V sklopu Poletja v Celju smo se udeležili sobotne prireditve Dobimo se v mestu. Tudi tam smo izdelovali zvezdice sreče in pupike iz odpadnih materialov (filc, volna, usnje …). Mimoidoče smo pozabavali z ročno narejenim ristancem, ki smo ga izdelali v šiviljski delavnici. Otroci so veselo skakljali po številkah, starejši pa obujali spomine na svojo mladost. Bili smo v odlični družbi različnih kulturnih skupin, pevskih zborov in Kekčevih popotnikov, ki so s sabo pripeljali čisto pravo kozo, ter s ponudniki podeželskih dobrot, katerih glavni moto je bil – po poteh tradicije naših dedkov in babic.

Na obeh dogodkih smo se zelo zabavali. Veseli smo bili, da smo pripomogli k večjemu utripu mesta Celje, hkrati pa poskrbeli za večjo prepoznavnost našega programa.

Sašo Colnarič, Mojca Ploštajner