Srečanje kolednikov celjske škofije

Župnija bl. A. M. Slomška
14.01.2017

Na drugo januarsko soboto so se v naši župnijski kapeli zbrali koledniki celjske škofije. Škof Stanislav je imel zanje evharistično slavje. V nagovoru se jim je zahvalil za navzočnost na srečanju in požrtovalnost, s katero so šli od hiše do hiše in ljudem prinašali dobre želje ter božična voščila. To je bilo pričevanje njihove vere. Z darovi, ki so jih zbrali, bodo misijonarji lahko pomagali najbolj potrebnim v misijonskih župnijah, šolah in bolnišnicah.

Po sv. maši z navzočimi delila svoje nekdanje misijonske izkušnje s. Hermina. Nazorno je predstavila razmere v velikih misijonskih župnijah in šolah. Razložila je način priprave kosil z otroki, pranje perila, priprave na krst in mnoge druge zanimivosti.

Odmor so zbrani uporabili za toplo malico, oz. kosilo. Seveda se je po tem prileglo vsaj nekaj igre v SMC. Srečanje pa je dopolnil rokohitrc Andrej. Ves čas je otroke držal v napetosti, pozornosti in čudenju, ki so ga z odprtimi očmi in usti gledali in poslušali. Priznal je, da triki niso nobena čarovnija, ampak izraz spretnosti, za katero je potrebno veliko vztrajne vaje.