Slomškova nedelja 2017

Župnija bl. A. M. Slomška
24.09.2017

Lepa nedelja ali praznik zavetnika je za vsako župnijo lep dogodek. Pri nas je bilo letos še posebej lepo, ker je slovesno bogoslužje vodil salezijanski novomašnik Matild Domić. Pri sveti maši so sodelovali ministranti, mešani in otroški pevski zbor, pa tudi zborček otroškega vrtca Danijelov levček, ki deluje v naši ustanovi.

Novomašnik je svoj nagovor navezal na evangelij o trti in mladiki. Slomšku je bila ta prilika zelo blizu, saj je spisal celo pesem o hribčku z vinsko trto, kjer bo zbiral prijatelje k dobri kapljici. Nebeški Oče je vinogradnik, ki si želi, da bi mi kot Jezusove mladike obrodili, naredili čim več dobrih del. Ob sklepu sv. maš nam je novomašnik podaril novomašne podobice, še prej pa razložil njen pomen. Geslo Moja ura ... se nanaša na Jezusov čas pri zadnji večerni in pri vsaki sv. maši, h kateri nas vabi. Zaupal pa nam je tudi drugi simbol sončne ure z napisom Izkoristi čas ,,, trpljenja. Vsaka naša bridkost in trpljenje nas pridruži Jezusovemu trpljenju in nam pomaga zoreti.

Kot se spodobi za tak praznik, smo se po bogoslužju zbrali tudi prostorih SMC, kjer smo prijateljsko poklepetali ob dobrih izdelkih naših gospodinj.