Salezijanski mladinski center

 

SALEZIJANSKI

Pomeni, da deluje v salezijanskem duhu. Cilj ki ga ima je vzgoja mladega človeka za vrednote. Metoda, ki jo uporablja je Don Boskov preventivni sistem. Don Bosko, duhovnik, ki je svoje življenje daroval v blagor mladih na Torinskih ulicah se je zavedal, da je mlademu potrebno ponuditi dobro okolje kjer bo rasel.

MLADINSKI

Ker je namenjen predvsem mladim. Mladi tukaj srečajo svoje sovrstnike. Tu lahko s svojimi sovrstniki, koristno preživijo svoj prosti čas. Tu mladi lahko najdejo vedno nekoga, ki bo zanje imel čas, jim bo prisluhnil in se z njim pogovoril. Seveda pa so v našem centru dobrodošli tudi vsi tisti, ki bi mladim radi podarili svoj prosti čas, kanček ljubezni, svoje izkušnje.

 

CENTER

Številne dejavnosti v salezijanskem mladinskem centru presegajo župnijsko pastoralo in zabjamejo širši krog otrok, mladine in družin. Nekaterih programov se tako udeležujejo mladi iz celega Celja in okolice. Prihajajo mladi različnih narodnosti, veroizpovedi ali prepričanj. Vsi pa se tu počutijo doma. Zato je zanje drugi dom.