Praznovanje sv. Janeza Boska

Župnija bl. A. M. Slomška
29.01.2017
Vse vzgojne in pastoralne skupine, ki domujemo v don Boskovem centru v Celju, smo v nedeljo 29. januarja praznovale praznik svojega nebeškega zavetnika sv. Janeza Boska.

Slovesno bogoslužje je vodil salezijanec g. Janez Drnovšek, ki je upravitelj Salezijanske ustanove v Želimljem in župnik v župniji Golo. V nagovoru je omenil, da je logika Gospodovih blagrov drugačna od našega človeškega vrednotenja. Gospod si namreč navadno izbira slabotne in preproste, da se po njih razodene Božja moč. Tako je poklical v duhovniški poklic revnega Janeza iz skromne podeželske vasice. Kot sirota je bil posebej tenkočuten za tiste mlade, ki so bili prikrajšani za starševsko varstvo in ljubezen, ki so zašli na stranpoti in se znašli v zaporih ali so jih izkoriščali delodajalci. Začel jih je zbirati in postal njihov zagovornik. Mladim je priznal, da je Bogu obljubil, da bo vse svoje moči posvetil njim. Gospod pa kliče v svoj vinograd tudi danes.

Pri jutranji sv. maši je slovesnost s svojim petjem spremljal mešani pevski zbor don Bosko, pri drugi pa priložnosti band, ki ga je zbral g. Metod, z otroškim pevskim zborom, ki ga je vodila gospa Barbara. Posebej veseli smo bili tudi sodelovanja najmlajših iz vrtca Danijelov Levček. Dvema živahnima pesmima so otroci dodali spontane osebne zahvale, med katerimi je bila tudi zahvala, da smo zmagali (v rokometu).

Dramska skupinica je na začetku maše uprizorila vsebino don Boskovih sanj pri devetih letih.

Po slovesnem bogoslužju se je večina navzočih zadržala še na prijateljskem druženju v prostorih SMC in se preizkusili, če imajo še kaj sreče pri srečelovu.
 

Značke: