Don Boskov praznik

DDon Boskov center Celje
28.01.2018

S skupinami, ki delujejo v Don Boskovem centru v Celju, smo slovesno praznovali god zavetnika sv. Janeza Boska. Obe praznični sv. maši je vodil sobrat dr. Janez Vodičar, profesor na Teološki fakulteti in v Gimnaziji Želimlje. Pri drugi maši, ki sta jo tudi prenašala Radio Slovenija in Radio Ognjišče, so sodelovali ministranti, pevci mešanega in otroškega pevskega zbora, otroci iz vrtca Danijelov levček, enota Slomšek in drugi župljani ter gostje.

V nagovoru nam je voditelj predstavil še vedno nagovarjajoči lik velikega vzgojitelja mladih sv. Janeza Boska. Čeprav mu je bila odprta ugledna in varna duhovniška prihodnost, se je odločil živeti in delati za mlade v stiski. Njim je posvetil svoj čas in moči. Ni pa računal le na svoje človeške sposobnosti, ampak je vse svoje poslanstvo povezoval z Jezusom in Marijo. Zato je lahko vzgajal in oblikoval človekova srca. Govornik se je vprašal, kaj naj storimo z mladimi, ki izgubijo življenjski polet in nehajo sanjati, ki se prepustijo toku časa, ki ne vidijo več smisla. Ostanimo jim blizu, priporočajmo jih Bogu, molimo zanje. Bog, ki pozna njihova pota, ki mu ni prikrita njihova notranjost, more zdraviti od znotraj, more povrniti dostojanstvo in življenjsko energijo.

Slovesnemu bogoslužju je sledilo praznično druženje v prostorih SMC, kjer smo si podelili zbrane dobrote in nazdravili skupnemu prazniku. Za razpoloženje je poskrbel mladinski bend. Kdor bi rad prisluhnil temu prazničnemu bogoslužju, najde posnetek v arhivu Radia Slovenija.

Tone Lipar