Božični mini koncert

Župnija bl. A. M. Slomška
07.01.2018

Pevci MePZ Don Bosko smo s pesmijo Adeste fideles po jutranji sv.maši v naši kapeli povabili k poslušanju božičnih pesmi. Pesmi je sledilo vabilo, naj čim pogosteje prihajamo k Njemu, ki kot Kralj prihaja v nemir tega sveta in vedno znova prinaša upanje na boljši svet. Pri Njem, ki je Ljubezen, poiščimo mir, toplino in zavetje. Odprimo srca za njegovo božjo ljubezen tudi danes, saj prebiva tu, med nami. Če je v nas ljubezen, nam lahko manjka mnogo stvari, pa jih ne pogrešamo. Če pa v našem življenju ugasne ljubezen, vanj vstopajo temne sence. LJUBEZEN JE KOT SONCE.

Naša pesem je kot hvalnica vsemu lepemu, kar imamo. Hvalnica za dom in družino, ki nam nudi varno zavetje, ko se na zemljo spusti noč. Hvalnica za vse dobre ljudi, ki nas spremljajo na poti življenja. Hvalnica za veseli smeh, ki poživlja dušo. Hvalnica za vsako novo jutro, ki nas popelje v nov dan.

Bl. A. M. Slomšek je zapisal:" Zvonovi, zvonite, k molitvi vabite, saj prazno je delo brez sreče z nebes." Vsem smo s pesmijo podelili življenjsko modrost: Sreče ne moreš imeti sam, moraš jo razdeliti še drugam.

Barbara Železnik