9. Medpumovski turnir

Celje
13.05.2015

Dne 13.5.2015 smo pumovci že devetič organizirali tradicionalni medpumovski turnir v Celju, kjer so PUM-i iz vse Slovenije tekmovali med sabo v različnih športih in se zabavali z različnimi dejavnostmi.

Pumovci smo se zbrali okoli 8. ure in se začeli intenzivno pripravljati na sam dogodek. Pripravili smo igrišča in druge prostore, zapisnikarsko mizo, srečelov ter izobesili našo zastavo. Ostali sodelujoči so polni energije in z nasmeški do ušes prispeli okoli 10. ure. Turnirja so se udeležili pumovci iz Maribora, Škofje loke, Murske Sobote, Ajdovščine, Zagorja, Radovljice, Slovenj Gradca, Ljubljane, Novega mesta in seveda Celja. Pomerili smo se v košarki, nogometu in odbojki. Med samim potekom turnirja so si tisti, ki niso igrali oziroma sodelovali pri igrah, krajšali čas z osvajanjem cirkuških veščin, biljardom, ročnim nogometom, zračnim hokejem in se seveda spoznavali in družili z ostali pumovci.

Celoten turnir je povezoval naš vsestranski in zgovorni mentor Sebastijan, v veliko pomoč pa sva mu bila Sašo in Katja, ki sva skrbela za točen popis rezultatov posameznih tekem, da na koncu ne bi prišlo do kakšnih zapletov (seveda bi bila zelo vesela, če bi lahko nekaj dodatnih točk skrivaje dodala tudi naši ekipi☺, ki je navkljub vsemu dosegla častno sedmo mesto).

Izjemno so se odrezali pumovci iz Zagorja, ki so z nasprotniki brezkonkurenčno pometli in dosegli zasluženo prvo mesto. Ker ni važno samo zmagati, ampak tudi sodelovati smo Celjani za vse udeležene pripravili glinene medalje in plakete. Ker se turnirji nikoli ne končajo brez dobrega okrepčila, smo vse utrujene duše »pocartali« z odličnim golažem in zelenjavno juho (nismo pozabili na vegeterijance).

S polnimi trebuhi smo se po aktivnem družabnem dnevu mahajoče poslovili in vsem ostalim pumovcem »obljubili«, da bo pokal naslednje leto ZAGOTOVO ostal pri nas. ☺